Välkommen till våra onlinekurser i ergonomi & hälsa.
Kurserna är anpassade för den enskilde individen/arbetstagaren i syfte att förebygga och behandla belastningsbesvär tex ryggont, nackont och musarm men också besvär som uppkommit på grund av stress.


I kurserna ingår

Personlig inloggning

Digitala föreläsningar

Uppgifter baserade på föreläsningarna

Kortare tester,
vad minns jag

Digitalt kursmaterial


 


Ställ in din ergonomiska datorarbetsplats

En onlinekurs för dig som vill ha hjälp med att förebygga och behandla belastningsbesvär orsakade av felaktigt inställd utrustning och dåliga arbetsställningar vid bildskärmsarbete.

 


Stretching vid värk i ryggen

Med hjälp av enkla stretchövningar skapar du balans i kroppens muskulatur och på så sätt kan du förebygga och behandla dina belastningsbesvär exempelvis mellan skulderbladen och i ländryggen.

 


Ergonomi vid tunga lyft

En onlinekurs för dig som vill ha hjälp med att förebygga och behandla belastningsbesvär orsakade av felaktiga arbetsställningar vid tunga lyft. 

Stretching vid värk i nacken & huvudet

Med hjälp av enkla stretchövningar skapar du balans i kroppens muskulatur och på så sätt kan du förebygga och behandla dina belastningsbesvär såsom spännings huvudvärk och gamnacke.


Stress och stresshantering

En onlinekurs för dig som vill ha hjälp med att förebygga och behandla
besvär orsakade av stress.


 


Stretching vid värk i skuldran, axeln & armen

Med hjälp av enkla stretchövningar skapar du balans i kroppens muskulatur och på så sätt kan du förebygga och behandla dina belastningsbesvär som tex musarm.